Operazione Colomba

Mbyllia e pranisë së Operazione Colomba-s në Shqipëri

Pas 10 vjetësh aktiviteti jo të dhunshëm, Operazione Colomba po përgatitet të mbyllë praninë e saj në Shqipëri.
Ky vendim, i aspak lehtë, është rezultat i konsideratave dhe vëzhgimeve të kujdesshme që janë bërë duke konsideruar rezultatet pozitive të arritura në këto vite të projektit dhe duke vlerësuar përmirësimin e kushteve të jetesës së familjeve të njohura dhe të ndjekura nga Operazione Colomba. (më tepër…)

DEKLARATË PËR SHTYP: dënim fenomenit të gjakmarrjes dhe apel drejtësisë të shtetit

Apel drejtësisë të shtetit

Operazione Colomba, Korpusi jo i dhunshem i paqes i Komunitetit Papa Xhovani XXIII, vë në dukje dënimin e Lazer Qukaj me 21 vjet burg për vrasjen e mbetur në tentativë të Nik Prroj dhe kërkon drejtësi për vrasjen e Kole dhe Marie Qukaj.

Operazione Colomba njeh përkushtimin e institucioneve gjyqësore në luftën kundër fenomenit të gjakmarrjes nëpërmjet zbatimit të ligjeve në fuqi dhe kërkon që edhe ata që janë përgjegjës për vrasjen e Marie dhe Kolë Qukaj të sillen para drejtësisë.

Gjakmarrja është praktikuar shpesh si një formë e drejtësisë private në rastet kur drejtësia e shtetit nuk ka arritur qëllimin e saj. Për këtë arsye kërkon që drejtësia të vihet në vënd në mënyrë që të ndërprehen armiqësitë ndërmjet familjes Qukaj dhe familjes Prroj. (më tepër…)

INTERVISTA TE OPERAZIONE COLOMBA-S NE “TROKITJE”

Vullnetaret e Operazione Colomba-s, të intervistuar nga kanali televiziv në Shkodër TV1 Channel në programin “Trokitje”, kanë theksuar rendesinë e disa elementeve për eliminim e fenomenit te gjakmarrjes : bashkëndarja e dhimbjes e familjeve ne dy anët e konfliktit; sensibilizimi i rinise dhe i shoqerisë civile; bashkëpunimi me shoqatat dhe institucionet vendore, kombetare dhe nderkombetare.

Vullnetarët e Operazione Colomba-s te intervistuar ne TV1 Channel

Koha për paqe është tani!

Vullnetarët e Operazione Colomba-s, te intervistuar nga rrjeti televiziv i Shkodrës TV1 Channel në programin “5ne5”, kanë përshkruar përvojën e tyre në Shqipëri. Duke bashkendarë eksperiencen e tyre me familjet e viktimave te gjakmarrjes, edhe ata kane nisur një udhëtim personal drejt pajtimit. Koha për paqe është tani!

Projekti në Shqipëri: “Drejtim të pajtimit”

tropoja kanun

Projekti në Shqipëri “Drejtim të pajtimit” vjen nga kontakti i vendosur prej operatorëve italianë dhe shqiptarë të Shoqatës Komuniteti Papa Xhovani XXIII me familjet në gjak u ka mundësuar atyre të njohin, të monitorojnë dhe të padisin praktikën e gjakmarrjes. Më vonë, Shoqata Komuniteti Papa Xhovani XXIII, nëpërmjet veprimit të Operazione Colomba-s, ka studiuar një strategji për zgjidhjen jo të dhunshme të hasmërive në përshtatje me kontekstin e përcaktuar prej fenomeneve të gjakmarrjes. Operazione Colomba garanton një prani fikse në zonën e Shkodrës prej muajit mars 2010 dhe një prani mujore në zonën e Tropojës prej muajit tetor 2010. (më tepër…)