Foto

#KundërGjakmarrjes: Manifestim kundër gjakmarrjes në Shkodër

Me 22 mars 2019, vullnetarët e Operazione Colomba-s mbajtën një manifestim në zonën pedonale të Shkodrës, për të vazhduar promovimin e fushatës sensibilizuese “Kundër Gjakmarrjes” të nisur me 10 dhjetor 2019.
Vullnetarët përfshinin kalimtarët duke shpjeguar objektivin e iniciativës dhe duke u kërkuar atyre një fotografi me afishe që përmbante logon e fushatës.
Për të tërhequr njerëzit, një vend u krijua me një kornizë si kjo të social network. Për të kurorëzuar ngjarjen, ishin shpërndarë balona me ngjyrë me simbolin e fushatës, të cilat gjithashtu tërhoqi shumë fëmijë.
Disa kalimtarë u ndalën për të treguar historinë personale të tyre të gjakmarrjes me vullnetarët.
Shpresojmë që ky aktivitet do të kontribuojë në zhvillimin e një presioni shoqëror që mbështet zgjedhjet e faljes dhe pajtimit.

Heroi i vertete është ai që fal, jo ai që vret

“Heroi i vertete është ai që fal, jo ai që vret”: Ja ku ështëShkodër‬ muri‬ kundër gjakmarrjes‬ për pajtimin.

Është vendi i parë në ‪‎Shqipëri‬ i përkushtuar viktimave të ‪‎fenomenit të hakmarrjes dhe gjakmarrjes, me pllakën përkujtimore “Në kujtim të viktimave të Hakmarrjes dhe Gjakmarrjes”.

Kuitojmë së bashku Viktimave e hakmarrjes dhe gjakmarrjes me grafitin i frymëzuar nga statuja e 5 Heronjtet.

Fotografitë e përgatitjes dhe grafitit “Heroi i vertete është ai që fal, jo ai që vret”

Heroi i vertete Heroi 2  Heroi 4 Heroi 5 Heroi 6 Heroi 7 Heroi 8 Heroi 9 Heroi 10

VIDEO Inaugurimi i grafitit: