Manifestime

#KundërGjakmarrjes: Manifestim kundër gjakmarrjes në Shkodër

Me 22 mars 2019, vullnetarët e Operazione Colomba-s mbajtën një manifestim në zonën pedonale të Shkodrës, për të vazhduar promovimin e fushatës sensibilizuese “Kundër Gjakmarrjes” të nisur me 10 dhjetor 2019.
Vullnetarët përfshinin kalimtarët duke shpjeguar objektivin e iniciativës dhe duke u kërkuar atyre një fotografi me afishe që përmbante logon e fushatës.
Për të tërhequr njerëzit, një vend u krijua me një kornizë si kjo të social network. Për të kurorëzuar ngjarjen, ishin shpërndarë balona me ngjyrë me simbolin e fushatës, të cilat gjithashtu tërhoqi shumë fëmijë.
Disa kalimtarë u ndalën për të treguar historinë personale të tyre të gjakmarrjes me vullnetarët.
Shpresojmë që ky aktivitet do të kontribuojë në zhvillimin e një presioni shoqëror që mbështet zgjedhjet e faljes dhe pajtimit.

10 Dhjetor, Dita Ndërkombëtare e të Drejtave të Njeriut

Me datën 10 Dhjetor, Dita Ndërkombëtare e të Drejtave të Njeriut, kemi rifilluar të manifestojmë në qendër të Shkodrës.

Të gjithë njerëzit lindin të lirë dhe të barabartë në dinjitet dhe të drejta. Për disa njerëz, ky parim është ashtu si të shikosh një qiell plotë yje. Për kundrazi, për viktimat e fenomenit të hakmarrjes dhe gjakmarrjes, është normale të shikosh të drejtat e tyre të shkelura çdo ditë.

Simbol i shpresës – Minifestim qershor 2016

Me 18 qershor, Operazione Colomba ka kushtuar manifestimin mujore të zakonshme në Shkodër për viktimat e hakmarrjes dhe gjakmarrjes; në mënyrë të veçantë, ka kujtuar përvjetorin e katërt të vdekjes së Marjië dhe Kol Qukaj, vrarë me 14 qershor 2012, për të cilën Operazione Colomba kërkon drejtesinë. Në fakt, ende autorët e vrasjes së dyfishtë nuk janë identifikuar. Kalimtarët u kërkua që të lënë një mesazh paqeje dhe do ta lidhë me tullumbacet të bardhë. Përballë pllaka të re në kujtim të viktimave të hakmarrjes, tullumbacet me rreth 50 mesazhet janë lënë për të fluturuar si një simbol i shpresës. (më tepër…)

Rrëzo të gjithë birilat dhe fito me pajtimin! – 12 mars 2016

Rrëzo të gjithë birilat dhe fito me pajtimin!

 

Si çdo muaj, sot më 12 Mars 2016, vullnetarët e shoqatës Operazione Colomba përkujtojnë viktimat e fenomenit të hakmarrjes dhe gjakmarrjes. Në këtë ditë, duam të përsërisim me zë të lartë rëndësinë e faljes si dhe fuqinë dhe vlerën e shtrenjtë të jetës. Sot me anë të lojës bowling do ju japim mundësinë të çliroheni nga ndenjat tuaja negative.

Rrëzoni të gjithë birilat dhe fitoni me pajtimin! (më tepër…)

Nje ditë më shumë për të falur dhe të kërkuar falje! – Shkurt 2016

Si çdo datë 12 të çdo muaji, edhe në shkurt jemi në pedonalen e Shkodrës për të kujtuar viktimat e gjakmarrjes dhe hakmarrjes. Jemi atje edhe të manifestojmë nevojën që të arrijmë së bashku Pajtimin Kombëtar.

Shkurti është muaji i dashurisë. Por këtë vit ka edhe një ditë më shumë. Një ditë që të shfrytëzohen për të bërë një vepër të mirë: si ta zësh kohën e një dite më shumë? Si të sigurohesh që mund të lësh shenjë në zemrën e dikujt? Ne kemi një ide:

Një ditë më shumë për të falur dhe për të kërkuar falje!

Eja në tryezën tonë të zgjedhësh një ditë në kalendar gjatë të cilit të bësh një vepër të mirë. Lër një sugjerim në faqen e ditës 29 shkurt dhe merr në këmbim suvenirin tonë të dashurisë. Mbajeni atë, në mënyrë që ai të mund t’ju kujtojë se çdo ditë është një ditë e mirë për të falur dhe për t’u afruar edhe njëherë me dikënd. Bëni që harmonia të zëvendësojë urrejtjen dhe pakënaqësinë me nje shok të vjetër, një të afërm, një fqinj apo një të njohur.

Më 12 shkurt 2016, ju presim në orën 17.00 përballë Hotel Colosseo për një gjest simbolik mbi paqen!

Sepse paqja fillon edhe nga ju!