Hulumtimi dhe dokumentimi

INTERVISTA TE OPERAZIONE COLOMBA-S NE “TROKITJE”

Vullnetaret e Operazione Colomba-s, të intervistuar nga kanali televiziv në Shkodër TV1 Channel në programin “Trokitje”, kanë theksuar rendesinë e disa elementeve për eliminim e fenomenit te gjakmarrjes : bashkëndarja e dhimbjes e familjeve ne dy anët e konfliktit; sensibilizimi i rinise dhe i shoqerisë civile; bashkëpunimi me shoqatat dhe institucionet vendore, kombetare dhe nderkombetare.

Vullnetarët e Operazione Colomba-s te intervistuar ne TV1 Channel

Koha për paqe është tani!

Vullnetarët e Operazione Colomba-s, te intervistuar nga rrjeti televiziv i Shkodrës TV1 Channel në programin “5ne5”, kanë përshkruar përvojën e tyre në Shqipëri. Duke bashkendarë eksperiencen e tyre me familjet e viktimave te gjakmarrjes, edhe ata kane nisur një udhëtim personal drejt pajtimit. Koha për paqe është tani!

Prezantimi i raportit të dytë të Avokatit të Popullit

Prezantimi i raportit të dytë të Avokatit të Popullit

Operazione Colomba merr pjesë dhe mbështet punën e Avokatit të Popullit Igli Totozani. Me 4 Mars 2016, mori pjesë në prezantimin e raportit të dytë mbi fenomenin e gjakmarrjes, duke riafirmuar institucioneve të pranishme dhe shoqërisë civile rëndësinë për të bashkëpunuar për eliminimin e këtij fenomeni; në veçanti, tërhoqi të pranishmit për të rifilluar punën e komitetit lokal ndërinstitucional, i ndërprerë një vit më parë.

(më tepër…)

Raporti i Fushatës “Një popull kundër gjakmarrjes”

Raporti i fushatesRaporti i fushatës

Pas mbylljes së fushatës Një Popull kundër Gjakmarrjes, Operazione Colomba paraqet dokumentin përfundimtar të prodhuar në bazë të të dhënave të mbledhura nga kryetarët me përgjigjet e kandidatëve dhe pastaj edhe të kryetarëve të sapozgjedhur mbi pyetësorin mbi fenomenin e gjakmarrjes. Fushata 2015 “Një popull kundër gjakmarrjes” është në vazhdimësi me aktivitet ndërgjegjësuese në shkallë kombëtare të realizuar në vitet e mëparshme. (më tepër…)

Liria fetare në Shqipëri: një udhëtim së bashku

Liria fetare në Shqipëri: një udhëtim së bashku

Liria fetare në Shqipëri: një udhëtim së bashku

Në nëntor, Shqipëria festoi 25 vjetorin e rilindjes së besimit fetar, pas rënies së regjimit komunist të eger, i imponuar nga ateizmi shtetëror, qe nxiti përdhosjen e vendeve të shumta të kultit, persekutimin e udhëheqësve fetarë, religjionet më të mëdha të vendit dhe gjithashtu nga shumë familje, burra dhe gra,  të detyruar të kalonin  traditat dhe vlerat e tyre në bodrumet e fshehta. (më tepër…)