Tag Archive: Gjakmarrje

Simbol i shpresës – Minifestim qershor 2016

Me 18 qershor, Operazione Colomba ka kushtuar manifestimin mujore të zakonshme në Shkodër për viktimat e hakmarrjes dhe gjakmarrjes; në mënyrë të veçantë, ka kujtuar përvjetorin e katërt të vdekjes së Marjië dhe Kol Qukaj, vrarë me 14 qershor 2012, për të cilën Operazione Colomba kërkon drejtesinë. Në fakt, ende autorët e vrasjes së dyfishtë nuk janë identifikuar. Kalimtarët u kërkua që të lënë një mesazh paqeje dhe do ta lidhë me tullumbacet të bardhë. Përballë pllaka të re në kujtim të viktimave të hakmarrjes, tullumbacet me rreth 50 mesazhet janë lënë për të fluturuar si një simbol i shpresës. (më tepër…)

Heroi i vertete është ai që fal, jo ai që vret

“Heroi i vertete është ai që fal, jo ai që vret”: Ja ku ështëShkodër‬ muri‬ kundër gjakmarrjes‬ për pajtimin.

Është vendi i parë në ‪‎Shqipëri‬ i përkushtuar viktimave të ‪‎fenomenit të hakmarrjes dhe gjakmarrjes, me pllakën përkujtimore “Në kujtim të viktimave të Hakmarrjes dhe Gjakmarrjes”.

Kuitojmë së bashku Viktimave e hakmarrjes dhe gjakmarrjes me grafitin i frymëzuar nga statuja e 5 Heronjtet.

Fotografitë e përgatitjes dhe grafitit “Heroi i vertete është ai që fal, jo ai që vret”

Heroi i vertete Heroi 2  Heroi 4 Heroi 5 Heroi 6 Heroi 7 Heroi 8 Heroi 9 Heroi 10

VIDEO Inaugurimi i grafitit:

Manifestimi – 12 Korrik 2015 (Foto)

Manifestimi

Pikë nga pikë të mbushim një oqean të paqes

Si çdo muaj, më 12 korrik vullnetarët e Operazione Colomba-s kanë përfshirë njerëzit e Shkodrës në demonstratë mujore e zakonshme kundër hakmarrjes dhe gjakmarrjes. Nëpërmjet një fjale të urtë që thotë: “Ajo që bëjmë është vetëm një pikë në oqean, por nëse nuk do të ishte ajo pikë e oqeanit do t’i mungonte”, vullnetarët kanë shpërndarë një mesazh të paqes. Atëherë si çdo pikë mbush oqeanin, çdo kush prej nesh mund të jetë një pikë e paqes që mbush Shqipërinë me pajtim. (më tepër…)