Raste gjakmarrje Dhjetor 2015

Raste gjakmarrje Dhjetor 2015Raste gjakmarrje Dhjetor 2015

Në fillim të dhjetorit, vëmendja e mediave shqiptare është fokusuar ne konfliktin politik ndërmjet qeverisë dhe opozitës. Protesta është “ndezur” në Tiranë, më 8 dhjetor. Në hijen e këtyre ngjarjeve vazhdon fenomeni i gjakmarrjes, paralelisht me përpjekjet për të luftuar atë. Në deklaratën e Avokatit të Popullit me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Drejtave të Njeriut është cituar rezola e parlamentit për krijimin e Këshillit Koordinues kundër fenomenit të gjakmarrjes.

Përsa i përket rasteve të lidhura me gjakmarrjen në dhjetor të vitit 2015, nga konsultimi i gazetave lokale evidentohen katër raste të reja në lidhje me fenomenin. Faqet e internetit te një gazete shqiptari dhe nje italiane japin lajmin e dy ngjarjeve konfliktuale nga nje kohe e gjate.

Për më tepër, nënvizohet iniciativa e televizionit Star Plus TV Shkodër që adreson çështjen duke intervistuar vullnetarët e Operazione Colomba-s. Së fundi, revista Saras boton një përmbledhje të shkurtër të romanit te Ismail Kadares Prilli i Thyer, i cili adreson çështjen e gjakmarrjes.