Edhe gjatë pandemisë #Covid19, hakmarrja nuk qetësohet.

Edhe gjatë pandemisë Covid-19, hakmarrja nuk qetësohet. Në Shqipëri, vetëm këtë muaj, tre burra u vranë për çështje që lidhen me konfliktet e kaluara. Në vitin 2012, gjatë një manifestimi kundër gjakmarrjes, vullnetarët e Operazione Colomba-s në mënyrë metaforike e krahasuan këtë fenomen me një virus pasi mentaliteti nga i cili buron mund të përhapet me shpejtësi dhe mund të shkaktojë një gjurmë të pafundmë vdekjeje.

Ftesa për kalimtarët ishte që simbolikisht të bëheshin molekula vaksinës për të luftuar këtë plagë sociale. Nëse për disa lloje të virusit për fat të keq akoma nuk ka vaksinë, për të tjerët, megjithatë, vaksina është ekuivalente me zgjedhjet tona të jetës: nënkupton të përgjigjesh dhunës me jo dhunë, të çlirohesh nga pesha e urrejtjes me falje dhe të heqësh dorë nga plani për t’u hakmarrë me pajtim.

Vrasja e dy vëllezërve për hakmarrje, kushëriri i Roland Pulës tregon versionin e tij të ngjarjes

 

Mori hakun e vëllait, arrestohet në Mal të Zi i kërkuari për vrasjen e Hekuran Billës